Mijn naam is Doetie Boeijenga. Ik ben geboren in 1961 te Sneek. Zolang ik mij kan herinneren ben ik geïnteresseerd in wat mensen beweegt. Waarom komt iemand tot bepaald gedrag, hoe komen overtuigingen en ideeën tot stand en waarom voelt iemand zich soms verwijderd van zijn/haar kracht en zelfvertrouwen.

Op veel van deze vragen zijn geen standaard antwoorden te geven. Ieder mens is uniek. De ontstaansgeschiedenis van ons gedrag, ons gevoel en ons denken verschilt per persoon.

Door mijn studie klinische psychologie aan de Open Universiteit is mijn kennis en inzicht over het menselijk gedrag, het ontstaan en behandelen van psychische problemen vergroot. Mijn levenservaringen en werkervaringen binnen de gezondheidszorg leveren daarnaast een waardevolle bijdrage aan het werk dat ik als psycholoog verricht. Het gelovig perspectief vormt hierbij mijn basis.

Gedurende onze levensloop zijn er veel factoren die invloed hebben op de ontwikkeling van onze persoonlijkheid. Sommige invloeden ervaren we als positief, andere als belemmerend. Uiteindelijk gaat het erom dat je mag worden wie je bedoeld bent te zijn. Daaraan kunnen therapeutische gesprekken, waarin we samen kijken naar jouw unieke situatie, een praktische bijdrage leveren. Hierbij wordt uitgegaan van de wijsheid en kracht die elk mens van nature bezit.